4Hands Handtherapie

Vergoeding

Vergoeding

Handtherapie valt binnen onze praktijk onder het erkend paramedisch beroep Ergotherapie. U krijgt per jaar maximaal 10 uur ergotherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Verschillende verzekeraars vergoeden daarnaast extra uren uit de aanvullende verzekering.

LET OP: Eigen risico
Bij alle ergotherapie behandelingen die worden vergoed vanuit de basisverzekering is er sprake van een wettelijk verplicht eigen risico. In 2021 betreft het eigen risico van €385,-. Dit betekent dat, als u in het nieuwe jaar zorgkosten maakt die onder de basisverzekering vallen, u eerst het eigen risico-bedrag zelf moet betalen. Daarna worden alle kosten volgens de polisvoorwaarden uit de basisverzekering vergoed.

Mocht een spalk of brace nodig zijn voor uw herstel, dan zal de therapeut deze op maat maken of aanmeten. De kosten van de spalk/brace (materiaal) is afhankelijk van de spalk.

Het is uw eigen verantwoordelijkheid erop te letten of u het aantal verzekerde uren overschrijdt. Indien u eerder in het jaar al bent behandeld of op dit moment bijvoorbeeld bij een andere ergotherapeut onder behandeling bent, dient u dit aan te geven bij uw therapeut. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor het aantal uren die u bij ons vergoedt krijgt door uw verzekeraar. Bent u niet of onvoldoende voor de overige uren verzekerd, dan komen de kosten van deze uren voor eigen rekening. U kunt deze achteraf niet reclameren.

Behandelingsovereenkomst en Privacy
Wij zullen u vragen een behandelingsovereenkomst te tekenen. Dit formulier ontvangt u van ons tijdens het eerste contact of via de mail.

Afspraak verzetten of annuleren
Tot 24 uur voor de afspraak kunt u deze kosteloos afzeggen of wijzigen. Dit kan telefonisch of via whatsapp op het nummer 0683016906 of 0683024225. Ook kan een afmelding via het volgende mailadres: [email protected] Afspraken die u niet tijdig afzegt of afspraken waarbij u niet verschijnt moeten wij persoonlijk bij u in rekening brengen. De kosten voor een behandeling van 30 minuten bedragen 40 euro.

4 Hands Handtherapie biedt u altijd de mogelijkheid om afspraken waarvoor u fysiek verhinderd bent om te laten zetten in een digitale beeldbelafspraak, mits de therapeut de inschatting maakt dat dit een toevoeging is op het behandeltraject.

DSC06665